De leukste kadootjes voor de tweede verjaardag

Weer een jaar voorbij. Een jaar van leren lopen, eerst waggelend, maar nu al een stuk zekerder, van de eerste woordjes na nu al een hele zin. Het is waar wat ze zeggen: de tijd gaat zo snel! En nu is je kleintje alweer twee jaar. Dat vraagt om een leuk verjaardagscadeau voor je kind of kleinkind. Maar help, want wat geef je een tweejarige? Iets waar deze eigenwijze peuter-in-de-dop iets van kan leren of lekker mee kan ravotten. We zetten de leukste cadeautjes voor je op een rij.

Op wieltjes

Een kindje van twee jaar zit vol energie en leert elke dag nieuwe dingen: springen, rennen, balanceren. Daarom zijn actieve cadeaus altijd een groot succes: daar kunnen ze lekker mee racen. Een echte hit onder tweejarigen is de Micro Mini step, een stepje op twee of drie wielen, licht maar superstevig. Helemaal ‘peuterproof’. Ze zijn er in allemaal leuke kleuren. Ook een hit zijn de stoere en sterke loopfietsjes op twee wielen van Banwood. Die lijken al net echt, met een mandje voorop. Hierop kan de peuter lekker rondracen én leert vast balanceren. Zo is de overstap naar écht fietsen zonder zijwieltjes straks heel snel gemaakt. 

Feest in de tent

Verstoppen, eindeloos spelen of stiekem in slaap vallen: alles kan in de vrolijke speeltentjes van Djeco. Een gegarandeerd succes als kadootje voor de tweede verjaardag. Met de keuze uit een schattig huisje, een vrolijke circustentvoor feestneuzen, of een avontuurlijke tipivoor kleine indiaantjes. Voor eindeloos speelplezier. 

Lekker wiebelen

Mooi, simpel en enorm educatief verantwoord is de Wobbel: mooi houten speelgoed waarop je kleine rouwdouwer heen en weer kan waggelen. Een balansbord om op te staan, maar ook om op te zitten of om als van alles te gebruiken. Niet alleen garant voor uren plezier, maar ook heel goed voor de ontwikkeling van het evenwicht. Laat je kindje er lekker mee experimenteren. Hij is er in verschillende houtsoorten, maten en bekleding. Een perfect verjaardagskado voor leergierige tweejarigen.

Houten beestenboel

Wat doet de leeuw? En wat doet je koe? Voor een tweejarige zijn dieren altijd een succes. Mooi én leuk om mee te spelen, zijn de handgemaakte houten dierenvan Holztiger. Perfect voor kleine handjes, van mooi glad afgewerkt hout, gekleurd met verf op waterbasis, dus veilig en duurzaam. Ze zijn er in allemaal varianten: van de wilde ‘big five’ tot de bekende beestjes van de kinderboerderij. En ze staan ook gewoon heel leuk op de kinderkamer. 

Samen spelen

Een kindje van twee begint ook het spelen met anderen te ontdekken. En wat is er dan leuker dan een spelletje doen mét de tweejarige? Het fantastische merk Djeco heeft vrolijke dierenspellen voor peuters vanaf 2,5 jaar. In Little Action is het feest in het oerwoud met veel actie: kegelen en een piramide bouwen. Little balancing draait om kikkertjes in de vijver die moeten balanceren op waterlelies. En bij Little Mémo zit er een diertje in de tuin verstopt. Perfecte cadeautjes om extra contact te maken met de nieuwsgierige peuter.