De eerste verjaardag. Wat is een leuk cadeau?

En dan is zomaar het eerste jaar alweer voorbij, de eerste echte mijlpaal. Je kleintje is in 12 maanden gegroeid van een klein baby’tje tot een nieuwsgierige dreumes die al echt kan spelen. Een jaar al! Dat moet gevierd. Maar wat zijn nou leuke cadeautjes voor jouw 1- jarige kind of kleinkind? Inspiratie nodig? Hieronder vind je leuke, leerzame en speelse kado’s waar zowel jongetjes als meisjes blij van worden.

Groot of klein?
Het is natuurlijk leuk om een kindje een groot kado te geven voor de eerste verjaardag. Maar dat hoeft helemaal niet: de jarige heeft namelijk helemaal niet door hoe groot een cadeau is en kan iets kleiners misschien zelfs wel leuker vinden. Het leukste speelgoed voor een eenjarige draagt bij aan de ontwikkeling van hun fysieke en cognitieve vaardigheden. Speelgoed waar ze de wereld mee kunnen ontdekken!

Blokken
Leuke kleine(-re) cadeautjes zijn bijvoorbeeld blokken, puzzels en flapboekjes. Mijn tweeling heeft voor hun eerste verjaardag van opa en oma deze leuke Djeco blokken Topanijungle gekregen. Deze blokken zijn een succes omdat het er naast 5 blokken ook 6 verschillende diertjes bijzitten. De blokken kunnen gestapeld worden maar de dieren kunnen ook in de blokken of er bovenop gezet worden. Kortom, perfect voor de nieuwsgierige bouw- en sloopgrage 1-jarige.

Boekjes
Boeken zijn natuurlijk altijd een raak: leuk én leerzaam. Vooral voel- muziekboekjes doen het goed. Mijn 1-jarige twins zijn op dit moment helemaal fan van de flapboekjes van Ingela Arrhenius. In het boekje zitten verschillende dieren verstopt achter een flapje van vilt, de boekjes eindigen altijd met een spiegeltje waar je kleintje zich zelf kan zien! Kindje waar ben je? De boekjes zijn mooi vormgegeven en je kindje leert de verschillende dieren kennen. Kortom een perfect klein cadeautje.

Wheelybug
Het is ook leuk om een groot cadeau te geven waar ze fysiek door worden uitgedaagd. Wheelybugs zijn perfect voor dreumesen die langzaam beginnen met lopen. Ze kunnen erop zitten en door de kamer sjezen. Het leuke is dat de Wheelybugs er schattig uitzien met een zacht vachtje en ze vooral niet te groot zijn.

Wobbel
Een ander leuk cadeau voor een 1-jarige is een Wobbelboard. De Wobbel Starter is dan perfect. Deze Wobbel is iets kleiner waardoor hij veiliger is voor jonkies. Ze kunnen met deze leuke Wobbel starter rustig aan oefenen met balanceren!

Loopwagen
Veel bijna 1 jarigen lopen of gaan bijna lopen. Dan is een loopwagentje heel handig. Je kleintje kan voorzichtig de eerste stapjes zetten en kan allerlei leuke spulletjes vervoeren. Twee voorbeelden van leuke loopwagens zijn dit leuke loopwagentje in de vorm van een bus van Plan Toys of dit prachtig vormgegeven loopwagentje van Kid’s Concept.

Dus groot of klein, leerzaam of om lekker mee rond te sjezen: met deze cadeautips weet je zeker dat je de 1-jarige Job of Jet iets geeft waar die kleine heel veel pret van gaat beleven.